Aktivno državljanstvo

Teden aktivnega državljanstva v MCDD

28. 4. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline
Teden aktivnega državljanstva

Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) so bili v sredini aprila precej dejavni na področju aktivnega državljanstva in spodbujanja participacije mladih.

V četrtek, 14. aprila, je v MCDD potekala okrogla miza z mladimi in odločevalci na temo prometne varnosti in manj voženj pod vplivom alkohola v lokalnem okolju. Kako se ta problematika dotika mladih, so predstavili predstavniki iz Mreže MaMaZavoda VozimNacionalnega inštituta za javno zdravje in Agencije za varnost cestnega prometa. Prisoten je bil tudi župan, g. Darko Ratajc in predsednik PGD Slovenske Konjice, g. Drago Alenc. Rešitve, ki so bile oblikovane skupaj z mladimi, bodo predane lokalnim in nacionalnim odločevalcem.

Že naslednji dan, 15. aprila, pa je v prireditveni dvorani Patriot potekalo zanimivo druženje in spoznavanje s kandidati in kandidatkami za poslance in poslanke v Državni zbor Republike Slovenije. Na dogodku, imenovanem Predvolilni kafe, so tako pili kavo z (po abecednem vrstnem redu):

Vtisi prisotnih so bili zelo pozitivi, saj je vsak, ki je želel, imel priložnost spoznati posameznega kandidata/kandidatko in se tako še podrobneje seznaniti s programom in cilji v prihajajočem mandatu. Prav tako so se dogovorili, da podoben dogodek ponovno izvedejo pred naslednjimi volitvami.