Vključenost

Teden Parade ponosa vabi v Maribor

12. 10. 2020 avtor: MKC Maribor

Nov program aktivnosti bo služil kot alternativa odpovedani mariborski Paradi ponosa. 

Namesto druge Parade ponosa v Mariboru, ki zaradi trenutne epidemiološke situacije letos ne bo organizirana, prostovoljke/ci programa Maribor skozi rožnata očala mavrični protest tokrat obeležujejo s tako imenovanim Tednom Parade ponosa. Med 12. in 18. oktobrom organizirajo aktivnosti, ki bodo vsaj v določeni meri nadomestile skupno hojo po ulicah, z njimi pa bodo obenem zaznamovale/i tudi oktober kot mesec LGBTQIA+ zgodovine. 

Kot se za trenutno situacijo spodobi, se Teden Parade ponosa deloma seli na splet. Tako bo ves teden na socialnih omrežjih (@maribor_pride na Instagramu in Maribor skozi rožnata očala na Facebooku) na voljo pregled leta, kjer se bodo spomnile/i letošnjih uspehov in aktivnosti. Tekom tedna bosta predstavljeni dve publikaciji KVIR ABECEDA: za vidnost in sprejetost LGBTQIA+ mladih, umetniško-izobraževalna publikacija, s katero želijo povečati vidnost, razumevanje in sprejemanje skupnosti LGBTQ+ v Mariboru in drugod  in Vodnik za organizacijo parade ponosa (»Guide for Pride«), ki je nastal na podlagi izkušenj prostovoljk/cev, ki so sodelovale/i pri organizaciji Prve Parade ponosa v Mariboru.

PROGRAM TEDNA PARADE PONOSA V MARIBORU:

Več informacij o programu najdete tukaj.

Vsi dogodki bodo potekali v skladu z aktualnimi epidemiološkimi ukrepi, zato bo število mest omejeno. Morebitne spremembe in prilagoditve bodo objavljene sproti na FB kanalu MSRO.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor