EU zadeve

V Celjskem mladinskem centru posadili lipo

12. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center

V Celjskem mladinskem centru so v torek, 4. 4., posadili lipo, ki jim je bila podarjena kot simbol ob ponovnem prejetju certifikata Mladim prijazna občina, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko. Lipo sta posadila župan Mestne občine Celje, g. Matija Kovač in direktorica Celjskega mladinskega centra, ga. Sonja Majcen.

Vse zbrane je najprej nagovorila direktorica Celjskega mladinskega centra, ga. Sonja Majcen, ki je izrazila zadovoljstvo ob drugem podaljšanju certifikata Mladim prijazna občina. Izpostavila je sprejetje Lokalnega programa za mladino v Mestni občini Celje –  Mladi so Celje 2022 – 2027 kot dobro prakso sistemskega urejanja področja mladine. Župan Mestne občine Celje pa je pohvalil Celjski mladinski center kot podporno institucijo, ki nudi mladim kakovostne programe za aktivno preživljanje prostega časa in jih spodbuja k sooblikovanju vsebin v lokalni skupnosti. Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

S posaditvijo lipe sta Celjski mladinski center in Mestna občina Celje prispevala k vseevropski pobudi #EUGreendeal, ki si prizadeva zasaditi tri milijarde dreves do leta 2030 za bolj zeleno Evropo. Posajena lipa je bila vnešena v platformo ”Map my Tree”, ki omogoča registracijo in štetje posajenih dreves. Najdete jo tukaj.