Kultura / Neformalno izobraževanje

V Društvu IMPRO so zaključili 29. sezono Impro lige

23. 6. 2023 avtor: Društvo IMPRO
29. sezona Impro lige

V preteklem vikendu so v Društvu IMPRO zaključili še z eno uspešno sezono programa Impro liga.

V razprodani Štihovi dvorani Cankarjevega doma so 11. 6. zaključili z že 29. sezono Impro lige – temeljnega programa impro gledališča za odrasle.

Poklon nastopajočih
foto: Erik Contreras Mencinger

Rdeča nit sezone je bila letos vreme. V predstavah, kjer se vedno srečata po dve skupini in odigrata tekmo v kratkih prizorih, so se vremenski pojavi vsakič znova pojavljali kot dodatna naloga in inspiracija za gledališke improvizatorje in improvizatorke. Skupine so se na vsaki predstavi soočile s številnimi gledališkimi izzivi kot so oblike prizorov, ki jih morajo odigrati, predlogi in pričakovanja občinstva, ki spremlja posamezno predstavo kot tudi tehnična izvedba improviziranih prizorov, ki jo ocenjujejo sodniki.

V zadnji predstavi sezone so se improvizatorji in improvizatorke spopadli še z dodatnim izzivom – igranjem v okrogli dvorani. Od pesniškega večera, do umora na vlaku, sodelujoči ekipi sta poskrbeli za zanimive zgodbe in veliko smeha.

V improviziranih prizorih so se v finalu pomerili člani ekipe Snig 1 (Žan Sterle, Eva Kern Nanut, David Kristan, Kristjan Kolar in Jan Hrušovar) ter člani ekipe Snig A (Katja Brezovar, Jošt Jesenovec, Žiga Regina in Urban Kavčič). Tehnično plat sta ocenjevali sodnici Urša Strehar Benčina in Mistral Majer, dogodek pa je povezovala moderatorka Olivija Grafenauer.

Po tesnem boju so z 1 točko prednosti slavili Snig 1.

Poleg finala so podelili tudi nagrade za najboljše v sezoni.

Nagrajenci in nagrajenke Impro liga sezone 2022/23
foto: Erik Contreras Mencinger

Hvala vsem gledalcem in gledalkam, ki z nami že leta soustvarjate neponovljive in nepozabne predstave!