Angažiraj se / EU zadeve

Vabljeni na soočenje “Tvoja odločitEU!”

7. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Za koga greš volit 26. maja? Že veš kakšen je program tvojega kandidata_ke za evropskega poslanca_ko za področje mladine? Si želiš vprašati kandidata/-ko kaj bo naredil za zaposlovanje mladih? Imaš ideje kaj bi lahko kandidati še naredili za boljše življenje mladih v EU?

Vabljen_a na največje mladinsko soočenje kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance v EU parlament “Tvoja odločitEU!”, ki bo potekalo v ponedeljek, 13. maja 2019, ob 12. uri v Kinu Komuna (Tomšičeva ulica 2, Ljubljana).

Na skupnem mladinskem soočenju bodo s kandidati in kandidatkami naslovili mladinske tematike in problematike tako v slovenskem kot tudi evropskem prostoru. Soočenja se bodo udeležili kandidati in kandidatke s sledečih političnih strank: SD, SMC, LMŠ, NSi, Povežimo.se (&Pirati), Dobra država, Levica, Desus in Zeleni Slovenije, lista strank pa se sproti še dopolnjuje. Iz prve roke boš lahko izvedel_a kaj kandidati načrtujejo narediti za mlade, če bodo izvoljeni v EP. 

Prijavi se na dogodek čim prej, a najkasneje do srede, 8. maja 2019. Število mest je omejeno, prijavnica pa je dostopna tukaj.

Dogodek bo moderiral Matej Zwitter, novinar na Radiu Študent in prejemnik nagrade Društva novinarjev Slovenije za dosežke mladih novinarjev. Soočenje bo medijsko pokrito, v živo ga bo prenašala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Organizatorji dogodka so: Dijaška organizacija Slovenije (DOS), Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), Mladinski svet Slovenije (MSS), Mreža MaMaEvropska mladinska kartica (EYCA) in Inštitut za politični menedžment (IPM).