Zaposlovanje

Vaše številke, naše zgodbe

20. 8. 2020 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus

Ob letošnjem mednarodnem dnevu mladih, ki ga vsako leto obeležujemo 12. avgusta, so na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter prekarnih delavk in delavcev, opozorili na problematiko brezposelnosti med mladimi.

Njihova celotna izjava za javnost je dostopna tukaj, zgodbe brezposelnih mladih iz prve roke, ki so jih zbrali ob tej priložnosti, pa lahko najdete na tej povezavi

Na našem sindikatu združujemo prav te mlade in jim poskušamo pomagati, jih opolnomočiti ter povezati v skupen boj, v okviru katerega se borimo za dostojno delo. Pri tem upoštevamo potrebe, želje in predloge samih mladih. Tako bomo septembra začeli izvajati posvetovanja z mladimi brezposelnimi, prvo pa bo 3. septembra potekalo v Ljubljani v Domu sindikatov, nato pa še drugod po Sloveniji. Prav tako bomo začeli s kampanjo, poimenovano Čas je za dostojne zaposlitve!, s katero bomo nagovorili odločevalce in jih pozvali k oblikovanju kakovostne zaposlovalne politike za mlade,« med drugim še napovedujejo na Sindikatu Mladi plus.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus