Šport

Več znanja za več turizma 2022/2023

14. 9. 2022 avtor: Turistična zveza Slovenije
Logotip festivala

Turistična zveza Slovenije vabi skupine mladih k sodelovanju na 20. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM, saj sta šport in rekreacija pomemben segment turističnega sektorja.

Športni turizem je posebna alternativna oblika turizma, ki turiste spodbuja k vadbi, treniranju ali sodelovanju v športnih igrah. Športni turizem lahko poimenujemo tudi kot turizem sprostitve ali rekreacije. Turizem in šport sta medsebojno povezana in se dopolnjujeta. Šport – kot poklicna, ljubiteljska ali rekreativna dejavnost – vključuje veliko potovanj, ki omogočajo tekmovanja na različnih destinacijah in državah. Veliki športni dogodki, kot so olimpijske igre, svetovna prvenstva, nogomet in tenis, so postali močne in pomembne turistične atrakcije, ki pozitivno prispevajo k turistični podobi destinacije gostiteljice.

V Sloveniji poteka veliko odmevnih, svetovno znanih športnih prireditev kot npr. Olimpijski festival evropske mladine, ki ga bo prihodnje leto gostil Maribor ali Svetovni pokal v Biatlonu, ki bo na Pokljuki prav tako prihodnje leto, FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih v Planici, tekmah FIS v alpskem smučanju v Kranjski Gori (Vitranc) in Mariboru (Zlata Lisica), veslaške tekme na Bledu, številnih tekaških maratonih – od Ljubljanskega, Istrskega do Maratona treh src v Radencih, kolesarski maraton Franja, … Z letošnjo temo želijo udeležence festivala spodbuditi, da v okviru naštetih prireditev ali v okviru tradicionalnih športnih prireditev v kraju, razmislijo, kako prireditev dopolniti oziroma popestriti s turistično ponudbo za mlade ljudi, pa najsi gre za tekmovalce ali obiskovalce oziroma turiste.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda – naloge, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve – naloge in promocijskega spota je 25. januar 2023.

Več informacij najdete na spletni strani