Aktivno državljanstvo

Zakaj je vedno več mladih del skupajsmo.eu?

13. 6. 2024 avtor: Uredništvo

Če še nisi slišal_a o platformi skupajsmo.eu  je zdaj pravi čas, da izveš, zakaj se je nanjo pred volitvami vpisalo mnogo mladih, ki želijo (za)ščititi vrednote demokracije in nekaj spremeniti.

Gre za skupnost, predano demokraciji, ki se zaveda, da skupaj zmoremo več. Graditev Evropske unije že od samega začetka zahteva nenehen trud. Enako velja za demokracijo. Stvari je vedno mogoče izboljšati. Zato se je ustvarila »skupnost, ki spreminja svet«.

Poglej si, zakaj je tako navdihujoča in se ji pridruži.

Demokracija je kul, povej naprej

Skupajsmo.eu ti ponuja informacije o dogodkih, natečajih in programih, ki ti lahko pomagajo pri osebni in karierni rasti. Povežeš se lahko z vrstniki_cami s podobnimi interesi iz cele Evrope, deliš svoje ideje, izkušnje. Lahko začnete skupaj ustvarjate projekte, ki spreminjajo svet na bolje. Kaj je boljšega kot delati velike stvari s svojimi prijatelji_icami?

Od Varaždina do Madrida: Aktivni mladi so povsod okrog

»Moj cilj je jasen: mlade želim opolnomočiti, da bodo prepoznali ogromne prednosti, ki jih nudi EU, jim dati orodja za prepoznavanje dezinformacij in jih navdihniti, da bodo na prihodnjih evropskih volitvah leta 2024 uveljavili svojo demokratično pravico,« je na platformo zapisal Dave iz Nizozemske, ki organizira vrsto dogodkov namenjenih prebujanju zanimanja mladih Evropejcev.

Dave si entuziazem angažiranja za evropske vrednote deli z mnogimi mladimi po Evropski uniji. Na platformi lahko prebereš, kako kreativni so pri ustvarjanju prireditev in dejavnosti, kjer ozaveščajo o vrednotah Evropske unije.

Na skupajsmo.eu lahko prebereš tudi inspiracijske zgodbe mladih in izveš, ali deliš njihov pogled na prihodnost.

Mladi, polni kreativnih idej, ki si želite drugim podati informacije o vplivu EU na življenje posameznikov, ste vabljeni, da tudi sami_e ustvarite dogodke ali pa delite svoje umetnine, glasbo, videe in širite evropske vrednote naprej. Če rabiš še kakšen nasvet za pripravo dogodka, so na spletni strani poskrbeli tudi za gradiva, ki ti bodo v pomoč.

Na platformi pa najdeš še veliko več – od lokalnih organizacij, ki se jim lahko pridružiš, do možnosti deljenja predlogov za prireditve.

Bodi del nečesa velikega in sodeluj pri ustvarjanju evropske zgodbe. Skupaj smo močnejši, skupajsmo.eu!