Zabava in prosti čas

ZAKLJUČEK MEDNARODNEGA FESTIVALA VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

13. 5. 2021 avtor: Turistična zveza Slovenije


Z izvedbo spletne tržnice, na kateri se je predstavilo 24 ekip iz srednjih in višjih šol iz Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine, se je zaključil mednarodni festival Več znanja za več turizma, ki ga Turistična zveza Slovenije pripravlja že 18. leto zapored.

Tako kot pred tem osnovnošolski turistični festival Turizmu pomaga lastna glava, je tudi srednješolsko turistično tekmovanje potekalo na temo Moj kraj – moj chef, s čimer so pri Turistični zvezo Slovenije tudi mlajšo generacijo spodbudili k razmišljanju o gastronomiji, še zlasti v luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

»Med korono smo prav vsi doma začeli dobro kuhati in preizkušati razne recepte,« je spletne tržnice otvoril predsednik ocenjevalne komisije in podpredsednik TZS Jure Sodja.

Mladi so na spletni tržnici predstavili številne inovativne gastronomske produkte in inovativne načine njihovega trženja, poleg tega pa so napisali tudi kulinarične naloge in posneli promocijske spote, o katerih je lahko glasovala tudi zainteresirana javnost. Več preberite na njihovi spletni strani.

Posnetek spletne tržnice in rezultate si lahko ogledate tukaj,  kjer je objavljen tudi utrip tržnice.