Zabava in prosti čas

Zaživela prva zabava za ‘premlade’

5. 12. 2023 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina
mladi

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina je na pobudo mladih začel z organizacijo zabav za ‘premlade’, namenjene učencem tretjega triletja osnovnih šol in dijakom prvega letnika srednjih šol.

Mladi so se na nas obrnili z željo po organizaciji tovrstnih zabav, katerih primarni namen je druženje, sklepanje novih prijateljstev in sprostitev mladih v sproščenem in varnem okolju mladinskega centra. Poleg tega želimo z matinejami spodbuditi tudi njihovo udejstvovanje in aktivno sodelovanje pri oblikovanju mladinske scene v lokalnem okolju.

Matineje so namreč odlična priložnost za vse tiste, ki bi se želeli preizkusiti kot organizatorji, dekoraterji, promotorji, dizajnerji ali se v kaki drugi vlogi aktivno vključevati v mlado ekipo organizatorjev zabav in tako ustvarjati dogodke po lastnih željah in željah svojih sovrstnikov. Prednost tovrstnega ‘mladi za mlade’ udejstvovanja vidimo tudi v krepitvi številnih veščin in kompetenc (organizacijskih, kreativnih, digitalnih, socialnih) in pridobivanju neprecenljivih delovnih in timskih izkušenj. 

V petek, 27. oktobra, je tako premierno zaživela naša Halloween zabava, prva od predvidenih štirih zabav v tem šolskem letu. Mladina se je na petkov večer prepustila ritmom DJ Slejca in se sprostila ob brezalkoholnih koktejlih, ki jih je  pripravil barman Luka. Posladkali so se z domačimi slaščicami, ki jih je prijazno ponudila ena izmed mam mladih obiskovalcev. Na zabavi je potekala tudi nagradna igra, s katero smo mladino še dodatno spodbudili k plesu. Večer je bil glasen, a špasen, in to po zaslugi vseh izvajalcev, prostovoljcev, mladih deklet in ostalih, ki so pripomogli k uspehu dogodka. Hvala vsem!

Ponovno matinejo, tokrat zavito v božične barve, načrtujemo 22. decembra na isti lokaciji. Veseli bomo, če se nam mladi pridružite kot prostovoljci ter skupaj z nami organizirate še eno uspešno in nepozabno izkušnjo za vse vas in nas. Verjamemo, da imate že polno idej – pišite nam!

Fotogalerija je dostopna na povezavi.