Mladinsko delo

Aktivne počitnice v Celjskem mladinskem centru

4. 9. 2023 avtor: Celjski mladinski center
aktivne počitnice Celjski mladinski center

V petek, 25. avgusta 2023 je Celjski mladinski center uspešno zaključili z Aktivnimi počitnicami. Kar 8 tednov poletnih počitnic, smo preživeli v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, kjer smo organizirali obogatitvene dejavnosti v sodelovanju z Mestno občino Celje, Ljudsko univerzo Celje in SOCIO.

Vse od 3. julija 2023 do 25. avgusta 2023, so se v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih odvijale športne in družabne igre, ustvarjalne delavnice ter predavanja in delavnice, ki so jih mladinski delavci in animatorji izvedli v sodelovanju z Javnim zavodom SOCIO in Ljudsko univerzo Celje.

Namen skupnega projekta je otroke in mlade aktivirati za preživljanje prostega časa na aktiven in zabaven način, hkrati pa jih ozaveščati o pomembnih tematikah in jih seznaniti z zanimivimi dejavnostmi in aktivnostim (cirkuške delavnice, spoznavanje maketarjev in srednjega veka ter delavnice šivanja).

Sočasno smo izvajali tudi delavnice v sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje na tematiko medvrstniškega nasilja in kako ga ustaviti. Prav tako so izvedli nekaj delavnic na tematiko čustev. Javni zavod SOCIO pa je poskrbel za vključevanje starejših oseb v aktivnosti preko ozaveščanja o medijski pismenosti in krepitvi spomina.

Aktivne počitnice po mestnih četrtih in krajevnih skupnosti so potekale po sledečem vrtnem redu:

Tako smo skupaj dokazali, da pripravimo aktivnosti znotraj Mestne občine Celje, ki so kakovostne, kreativne in predvsem povezovalne. Statistično gledano, je Aktivne počitnice obiskalo vse skupaj okoli 150 otrok, delavnic za starejše pa se je udeležilo okoli 10 odraslih. Animatorji so izvedli skupaj preko 150 ur dela. Vseh delavnic skupaj, ki so obogatile Aktivne počitnice 2023 je bilo 21.

Fotogalerija je dostopna na povezavi.