Zabava in prosti čas

Aktivno poletje v Mladinskem centru Prlekije

31. 7. 2020 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinskem centru Prlekije tudi med poletjem ne počivajo. Mladim v času poletnih počitnic ponujajo številne mladinske aktivnosti, ki jim omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa in pridobivanje pomembnih neformalnih znanj. Te zanima, kaj so tokrat pripravili za mlade?

Glasbena delavnica

Glasba je v Mladinskem centru Prlekije vedno dobrodošla, zato so na obisk povabili znanega harmonikarja Franca Ivaneka, ki je zelo popestril počitniške dni v mladinskem centru. Izvedel je delavnico »Druženje ob harmoniki« in mlade seznanil, kako se pristopi k pravilnemu igranju harmonike. Mladi so se lahko tudi v praksi preizkusili v igranju. Delavnica je navdušila mlade, zato so v mladinskem centru sklenili, da bodo tovrstne delavnice organizirali večkrat in tako poskrbeli za kulturno udejstvovanje mladih.  

Obisk v večgeneracijskem centru Ljutomer

V Prlekiji se zavedajo tudi pomena izobraževanja mladinskih delavcev, ki so vsakodnevno v stiku z mladimi, zato so se udeležili delavnic v Večgeneracijskem  centru Pomurja v Ljutomeru, na temo »Metode za delo v skupinah«. Najprej so spoznavali osnove skupinskega dela, pomemben del delavnice pa so bile tudi spoznavne in socialne igre za mreženje udeležencev. Izvedli so tudi kreativno delavnico in prav vsak udeleženec je ugotovil, da se v njem skriva nekaj kreativnosti.

Na delavnici izdelali ognjičevo kremo

V Mladinskem centru Prlekije skrbijo tudi za zdravo življenje. Imajo samooskrbni vrt, na katerem pridelajo vso zelenjavo, ki jo potrebujejo za lastne potrebe. Na vrtu imajo tudi različna zelišča, ki jih sušijo ali predelajo v sokove. Odločili so se, da bodo letos poizkusili nekaj novega. Tako so iz raznih vrst sadja naredili sokove (malinov, jagodni), iz lastnega ognjiča pa so se odločili, da bodo izdelali kremo. Mladi obiskovalci delavnice so bili zelo navdušeni in so si zaželeli še več takih delavnic, mladinski delavci pa so sklenili, da se bodo na tem področju še dodatno izobraževali in svoje znanje z veseljem prenašali na druge.

Več o aktivnosti si preberi na njihovi spletni strani.

Vir: Mladinski center Prlekije