Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Dec. 2019

100. obletnica društva KUD in 26 let Impro lige

Kdo ni slišal za Impro ligo ali KUD France Prešeren? Naslednje besede so za tiste, ki ste ali vključeni v impro tekmovanja, ali jih spremljate pod odrom, pa tudi za vse radovedne, ki vas zanima njihov razvoj.

Impro liga je nastala 29. novembra 1993 na poziv Andreja Rozmana - Roze oziroma Gledališča Ane Monro kot prvi projekt impro gledališča v Sloveniji. Svojo pot je začela na odrskih deskah KUDa France Prešeren v Trnovem in tam delovala svojih prvih 20 let.

Letos obeležujejo rojstni dan v povezavi s 100. obletnico društva KUD, ki je bil eden najpomembnejših prostorov za vzpostavitev številnih kulturnih projektov in praks v Ljubljani in tudi v Sloveniji. 

Iz Impro lige so se z leti razvili tudi drugi projekti in programi impro gledališča kot so ŠILA - Šolska impro liga, Gverila teater, Impro klub, Teater Narobov, MIŠ - Mala impro šola in številni drugi, z njimi pa ustvarjalci in ustvarjalke ter številni drugi sodelavci_ke, ki so svojo pot začeli ali oblikovali prav pod okriljem KUDa.

Ta je svoja vrata na Karunovi zaprl jeseni 2017. Društvo danes praznuje 100 let od ustanovitve, ob tem pa se spominjajo, praznovanju pridružujejo in združujejo številni ustvarjalci, posamezniki in organizacije, ki so v KUDu našli svoje mesto. Naj živi KUD in še na naslednjih 100 let!

Dogodke, ki potekajo ob 100 letnici KUDa lahko najdete na njihovi Facebook strani, več o impro ligi pa na www.impro-liga.si ali Facebook strani Impro lige.

Vir in foto: Društvo IMPRO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22586

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino