Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Jul. 2020

Aktivno poletje v Mladinskem centru Prlekije

V Mladinskem centru Prlekije tudi med poletjem ne počivajo. Mladim v času poletnih počitnic ponujajo številne mladinske aktivnosti, ki jim omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa in pridobivanje pomembnih neformalnih znanj. Te zanima, kaj so tokrat pripravili za mlade?

Glasbena delavnica

Glasba je v Mladinskem centru Prlekije vedno dobrodošla, zato so na obisk povabili znanega harmonikarja Franca Ivaneka, ki je zelo popestril počitniške dni v mladinskem centru. Izvedel je delavnico »Druženje ob harmoniki« in mlade seznanil, kako se pristopi k pravilnemu igranju harmonike. Mladi so se lahko tudi v praksi preizkusili v igranju. Delavnica je navdušila mlade, zato so v mladinskem centru sklenili, da bodo tovrstne delavnice organizirali večkrat in tako poskrbeli za kulturno udejstvovanje mladih.  

Obisk v večgeneracijskem centru Ljutomer

V Prlekiji se zavedajo tudi pomena izobraževanja mladinskih delavcev, ki so vsakodnevno v stiku z mladimi, zato so se udeležili delavnic v Večgeneracijskem  centru Pomurja v Ljutomeru, na temo »Metode za delo v skupinah«. Najprej so spoznavali osnove skupinskega dela, pomemben del delavnice pa so bile tudi spoznavne in socialne igre za mreženje udeležencev. Izvedli so tudi kreativno delavnico in prav vsak udeleženec je ugotovil, da se v njem skriva nekaj kreativnosti.

Na delavnici izdelali ognjičevo kremo

V Mladinskem centru Prlekije skrbijo tudi za zdravo življenje. Imajo samooskrbni vrt, na katerem pridelajo vso zelenjavo, ki jo potrebujejo za lastne potrebe. Na vrtu imajo tudi različna zelišča, ki jih sušijo ali predelajo v sokove. Odločili so se, da bodo letos poizkusili nekaj novega. Tako so iz raznih vrst sadja naredili sokove (malinov, jagodni), iz lastnega ognjiča pa so se odločili, da bodo izdelali kremo. Mladi obiskovalci delavnice so bili zelo navdušeni in so si zaželeli še več takih delavnic, mladinski delavci pa so sklenili, da se bodo na tem področju še dodatno izobraževali in svoje znanje z veseljem prenašali na druge.

Več o aktivnosti si preberi na njihovi spletni strani.

Vir: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85113

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino