Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 May 2022

Aktivnosti Planinske zveze Slovenije

Osnovna šola Gradec v Litiji je bila drugo aprilsko soboto pravo mravljišče mladih planincev in njihovih mentorjev na 32. državnem tekmovanju Mladina in gore, najbolj uveljavljeni planinski preizkušnji za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja, ki že več kot tri desetletja osnovnošolce pripravlja na varnejši in samostojen obisk gora, letos pa so šestič svoje poznavanje planinstva pokazali tudi srednješolci. Mladina in gore ni zgolj tekmovanje, ampak tudi priložnost za druženje in pridobivanje planinskega znanja za življenje. V kraju lanskih zmagovalcev, kjer sta sobotni utrip narekovala občudovanja vredno planinsko znanje in dobra volja več kot 200 tekmovalcev, so 32. državno tekmovanje MIG organizirali Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Litija in Osnovna šola Gradec. V kategoriji osnovnošolcev se je za najboljša mesta borilo 46 ekip, prvo nagrado pa so letos odnesli predstavniki PD Postojna, ki so si nadeli ime Nanoške zveri. Med srednješolci je tekmovalo enajst ekip, prvo mesto pa si je izborila ekipa Gorski kuri (PD Tržič). Več o tekmovanju in ekipah si lahko preberete na povezavi.

Pod okriljem Planinske zveze Slovenije bo med 6. in 8. majem potekala tudi delovna akcija. Mladinska komisja bo tako uredila in izvedla vzdrževalna dela v Planinskem učnem središču Bavšica - oobjektu, ki že mnogo let planinskim nadobudnežem nudi zavetje in prostor za nadgraditev znanja. Na delovno akcijo vabijo vse, ki ste željni lepega, delovnega vikenda pod gorami v dobri družbi. Več informacij dobite na povezavi.

Vir: Planinska zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84018

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino