Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Mar. 2021

Anketa v okviru projekta »Participacija mladih na trgu dela«

Na Sindikatu Mladi plus so pripravili projekt z naslovom Participacija mladih na trgu dela, ki ga financira program Erasmus+. Cilj projekta je opolnomočiti mlade za aktivno participacijo v oblikovanju politik na področju dostojnega dela, stanovanjske problematike in ostalih poljih, kjer se soočajo s težavami.

V prvi fazi projekta želijo raziskati položaj mladih na trgu dela, njihove možnosti aktivnega udejstvovanja na področju delavskih pravic, njihov odnos do sindikalnega organiziranja ipd. V raziskavo (in pozneje oblikovanje predlogov ukrepov) želijo zajeti predvsem naslednje skupine mladih do 35. leta: mlade delavce in delavke, mlade brezposelne in mlade sindikaliste ter sindikalistke.

Rezultati raziskave bodo v kasnejši fazi osnova za pripravo posvetovanj z mladimi, na katerih bodo imeli možnost deliti svoje izkušnje, stališča in predloge ukrepov za izboljšavo svojega položaja.

Do ankete lahko dostopate tukaj. 

Za dodatne informacije so vam na voljo na: info@mladiplus.si.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80689

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino