Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Apr. 2021

Aprilske akcije čiščenja okolja s prostovoljci Evropske solidarnostne enote

Razmeram prilagojeno posamezniki in organizacije v občini Radovljica tudi letos prispevajo k spomladanskemu čiščenju odpadkov v urbanem in naravnem okolju. V Zavodu Manipura so k akciji pristopili z vključitvijo devetih mladih - prostovoljcev Evropske solidarnostne enote, ki so v njihove aktivnosti vključeni v mesecu aprilu in maju.

Poleg konkretne vrednosti, ki jo imajo tovrstne akcije za lokalno okolje, je izjemnega pomena ozaveščanje mladih o pomenu varovanja okolja in potrebi po spremembi potrošniških navad. Kljub temu, da smo v Sloveniji že kar dobro ozaveščeni, so plastiko našli tudi v najlepših kotičkih naše narave. Precej mladih, ki so trenutno vključeni v čistilne akcije, pa prihaja iz držav, kjer je varovanje okolja bistveno nižje na lestvici vrednot kot v Sloveniji. Na ta način z ozaveščanjem prispevamo majhen, a pomemben delček h globalnim spremembam.

Spomladansko čiščenje izvajajo v sodelovanju z Občino Radovljica in Komunalo Radovljica.

Vir: Zavod Manipura

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67317

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino