Organizacije za mlade

Bodi sprememba v mestu – prijavi se v Banko idej 2021

2. 4. 2021 avtor: MKC Maribor

Mladinski kulturni center Maribor vabi v program Banka idej, v okviru katerega finančno podpira mlade, da uresničijo projekte, ki spodbujajo in omogočajo trajnostne spremembe na območju Mestne občine Maribor.

Na razpis se lahko prijavijo mladi med 15. in 29. letom starosti s projektnimi idejami, ki bodo izkazale trajnostne učinke na družbo oziroma inovativno predrugačili (očistili, postavili, obnovili, pobarvali, …) obstoječe prostore in urbane elemente mesta ali jih na novo ustvarili. MKC Maribor bo s finančno spodbudo, do 1000 EUR bruto na projekt in strokovno podporo nagradil najboljše ideje, ki imajo namen do konca leta 2021 ustvariti nekaj aktualnega, drugačnega in trajnega za mesto Maribor.

Poleg zagotavljanja manjših finančnih sredstev nudi Banka idej mladim tudi kakovosten proces usposabljanja z namenom pridobitve ali krepitve novih kompetenc in znanj za realizacijo lastnih idej ter projektnega dela.

Javni razpis Banka idej 2021 bo odprt med 1. 4. 2021 in 14. 5. 2021 in je dostopen na spletni strani. Razglasitev projektov, ki bodo financirani, bo 21. 5. 2021.

Primeri vsebinskih sklopov trajnostnih sprememb: 

Aktualne informacije bodo objavljene na Facebook strani Banke idej, za pomoč pri razvijanju ideje ali izpolnjevanju prijavnega obrazca pa vabijo na skupne delavnice ali individualne konzultacije z mentorji Banke idej na bankaidej@mkc.si.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor