Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jun. 2022

BOVA - mladinska predstava mlade novomeške režiserke

Mija Kramar, mlada novomeška režiserka, se je na Mladinski center Oton pred nekaj meseci obrnila s prošnjo in potrebo, da za svojo mlado gledališko ekipo in predstavo, ki jo ustvarja potrebuje prostor za vaje. MC Oton se je odzval in mladim ponudil prostor za vaje v Kulturnem centru Janeza Trdine in v Mladinskem centru Oton. Meseci so tekli, ekipa je redno vadila, tudi dobila nove kostume. Pred vrati je bil kar naenkrat že četrtek, 2.6.2022, predpremiera predstave. S sodelavcem sva bila neučakana, na predpremiero sva prišla že 2 uri pred pričetkom. Mislila sva, da bodo še potrebovali kaj pomoči, ampak so bili mladi gledališčniki mirni, pripravljeni in »skulirani«.

Luči so se prižgale, oder v Galeriji Simulaker je zažarel. Predstava Mije Kramar, ki se je ukvarjala z eksistenčnimi tematikami nas je vsakega izmed gledalcev na svoj način zadela v bit, misli in čustva. Predstava je govorila tudi o odraščanju, odločitvah, in o ljubezni. Izvrsten performans mladih igralcev so pospremila tudi avtorska besedila režiserke Mije in avtorska glasba Gašperja Turka. Predstava je prejela stoječe ovacije.

Predstavo sta z govorom in zahvalo pospremila koordinator za mladino Mitja Valentinc in direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac. Po koncu predstave je sledila tudi manjša pogostitev. Predstava je imela v petek in soboto še dve ponovitvi, ki sta bili zelo dobro obiskani.

»Bova je zgodba o odraščanju. Pripoved o neuresničenih sanjah in tistih, ki še imajo potencial. O izmuzljivi ljubezni, po vetru se obračajoči sreči in ostarelem upu, ki še vedno počasi in potihem tli.« - Nina Marta Komel

Avtorica besedila in režiserka: Mija Kramar

Igralci: Jurij Dović, Neža Dvorščak, Matic Kotnik, Špela Koščak, Maks Mihajlović, Lovro Mirtič

Kostumografi: Maša Macedoni, Anamarija Bačani, Kim Žerdin, Isak Podgoršek

Grafična podoba: Lea Dujmović

Avtor in izvajalec glasbe: Gašper Turk

 

 Vir: MC Oton

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98689

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino