Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 18 Mar. 2021

Bralni klub MKC Črke vabi na virtualno literarno druženje

Literarni program MKC Črka, ki deluje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor, organizira nov cikel srečanj Bralnega kluba MKC Črke, ki bo tako kot lani potekal po spletu.

Spletni bralni pogovor bo tokrat namenjen izjemni zbirki kratkih zgodb Trinajst Borisa Kolarja, ki bo odlično izhodišče za vznemirljiv pogovor o motivih, ki jih avtor razgrinja v svoji knjigi. Pogovor bo tekel o času, o iskanju svobode znotraj omejitev narave in kulture, o družbeni hierarhiji depriviligiranih, o nanosvetu vonjev in vonjav …

Zgodbe nas na resen in obenem neprizanesljivo ironičen način popeljejo v situacije, ki so skoraj že bizarne. Zato vas MKC Maribor vabi, da preberete knjigo trinajstih kratkih zgodb, ki je lansko leto izšla pri založbi Goga in se pridružite na video povezavi v sredo, 31. 3. 2021, ob 18:00 iz svojih najljubših prostorov ter podelite mnenje o knjigi. O njej pa bo na sredini dogajanja spregovoril tudi pisatelj Boris Kolar, ki bo z udeleženci delil tudi kakšen izbran odlomek. Bralni klub bo vodila Tonja Jelen.

Knjigo je mogoče naročiti po 20 % nižji ceni na založbi Goga (goga@goga.si, če želite uveljavljati popust, pripišite ob naročilu »Bralni klub MKC Črke«) ali pa si jo izposoditi v več knjižnicah v fizični obliki.

Za udeležbo v bralnem klubu MKC Črke je obvezna predčasna prijava na naslovu jelen.tonja@gmail.com ali potrditev udeležbe najavite preko zasebnega sporočila na Facebook strani MKC Črke.

 MKC Maribor vam želi obilo bralnih užitkov pri izbrani knjigi tudi če se ne boste udeležili bralnega kluba!

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26938

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino