Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (2)
Datum objave: 07 Jul. 2020

Brazilska študentka Aline v Mariboru

V Centru eksperimentov Maribor so, kot prostovoljko gostili prikupno Brazilko Aline, ki študira v Sloveniji v sklopu Erasmus+ programa.

Aline je v Braziliji je doštudirala prvo stopnjo pedagogike, nato je pol leta nadaljevala drugo stopnjo na Portugalskem, zdaj pa je že skoraj pol leta v Sloveniji. Na vprašanje, kako bi primerjala študij v Sloveniji in v Braziliji, je povedala, da so v Sloveniji profesorji bolj formalni kot v Braziliji, kjer s študenti gojijo več osebnega stika. V Sloveniji se daje večji poudarek na izpite, medtem ko je v Braziliji več seminarjev in projektov. Brazilski študenti postavljajo tudi več vprašanj. Kljub tem razlikam, pravi, da se je uspešno navadila na nove okoliščine. Tudi jezik ni prepreka, saj za njo ves študij poteka v angleščini, ki jo govori zelo tekoče. Pri študiju se osredotoča predvsem na to, kako povezati nove medijske tehnologije s procesi izobraževanja, še posebej je navdušena nad potencialom VR-očal.

Aline prihaja iz Belo Horizonte, ki je glavno mesto zvezne države Minas Gerais. Belo Horizonte ima več kot 2 milijona prebivalcev, a kljub temu ni največje mesto v Braziliji. "Ko sem prišla v Maribor sem najprej opazila majhnost mesta, ampak mi je nadvse všeč, da lahko prepotujem celo mesto peš ali s kolesom, kar je za razliko od Brazilskih mest skoraj nemogoče." je povedala Aline. Zanimiva skupna točka obeh držav pa se ji zdi, da za narodno glasbo uporabljamo isti inštrument. Tako slovenska, kot brazilska glasba uporabljata harmoniko, ki ga je po brazilskih ulicah moč slišati še danes.

Aline se je že precej udomačila v Mariboru in si želi, da bi še naprej študirala v Sloveniji in morda celo tukaj zaključila študij.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16196

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino