Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Sep. 2020

Brezplačno počitniško varstvo otrok na podeželju Prlekije

V juliju in avgustu so v Mladinskem centru Prlekije organizirali brezplačno počitniško varstvo otrok, ki so ga popestrili z delavnicami sredi neokrnjene narave. Otroci so zelo uživali in se počutili svobodne.

Mladinski center Prlekije se nahaja dober kilometer iz Ljutomera, zato so otroci vsak dan uživali med živalmi, v igranju na prostem, na igralih in v organiziranih počitniških delavnicah, ki so jih vodili mladinski delavci.  Vsakodnevno so se družili s hišnimi  ljubljenčki, s psi in mačkami ter se preizkusili kot ovčji pastirji. Za marsikaterega otroka je bilo to svojevrstno doživetje, saj so nekateri izmed udeležencev imeli priložnost prvega stika z živalmi. Igrali so se družabne igre na prostem, v primeru slabega vremena pa so mladinski delavci poskrbeli za  druženje na terasi in v notranjih prostorih. Delavnice skupinskega dela so prav tako pritegnile veliko zanimanja saj so bile ustvarjalne, povezane z naravo in živalmi. Zadnji dan počitnic so jim sodelavci Mladinskega centra Prlekije pripravili zaključno druženje, kjer so se otroci težkega srca poslovili.

Med njimi in mladinskimi delavci so se spletle prav posebne vezi, a so zaposleni v Mladinskem centru Prlekije obljubili, da se kmalu spet vidijo v  času jesenskih počitnic. Otroci se radi vračajo tudi med šolskim letom, ko mladinski delavci vsaj enkrat na mesec organizirajo  posebej pripravljene delavnice za otroke in prav to je razlog, da je brezplačno počitniško varstvo tako edinstveno.

Vir: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19784

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino