Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Jan. 2022

(Brez)UPI MLADIH na Koroškem

27. januarja je potekal pogovorni večer »(Brez)UPI MLADIH na Koroškem: kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?«. Dogodek, organiziran v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in lokalnim razvojnim podjetjem A. L. P. Peca d.o.o. je del konference o prihodnosti Evrope. To je edinstven demokratični poskus, da evropske institucije vprašajo vse državljane, kakšno Evropo si želijo. Njen osrednji del je istoimenska platforma, na kateri lahko vsakdo objavlja svoje ideje ter jih na tak način deli s sodržavljani po Evropi. Na platformi konference bodo objavljeni predlogi in ideje udeležencev dogodka, ki bodo tako našle pot tudi k evropskim institucijam v Bruselj in sooblikovale prihodnost – mladih, nas, vseh državljanov Evrope.

Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerše je v uvodnem nagovoru povedala: »Mladi so v času pandemije izkazali veliko solidarnost, zato se jim želimo zahvaliti in počastiti njihovo odrekanje, odločnost in pogum. Mlade moramo zdaj v Evropi podpreti in preprečiti, da bi se pandemija dolgoročno in negativno odrazila v njihovih življenjih.«
 
Teme pogovora so vključevale zaposlovanje in podjetništvo, kmetovanje, kulturno-umetniško udejstvovanje, socialno vključevanje in aktivno državljanstvo ter prostovoljstvo in zdrav življenjski slog mladih.

V zadnjem času so se s pomočjo EU-sredstev v koroških občinah zgodili veliki premiki na področjih športa, turizma, kulture ter cestne in stanovanjske infrastrukture; možnost, ki jo nudijo evropski projekti, pa je tudi zaposlovanje določenega segmenta izobraženih mladih za projektno delo. Koroška ima velik potencial za nadaljnji razvoj, za kar bo potrebno sodelovanje in volja. »Mladi s svojo energijo in voljo in pa starejši s svojo modrostjo in izkušnjami znamo zelo dobro sodelovati,« je prepričana Marijana Cigala, županja Občine Dravograd, predsednica Sveta Koroške regije in Razvojnega sveta Koroške regije.

Posnetek dogodka je na voljo tukaj.

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39215

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino