Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jun. 2022

Brošura ‘Rural youth as leaders of change’

Izdana je bila brošura ‘Rural youth as leaders of change’, ki obravnava, kako programi razvoja podeželja spremljajo podeželsko mladino in podpirajo njihove inovativne ideje in sodelovanje.  Publikacija poudarja vlogo podeželske mladine pri zagotavljanju idej, navdiha in energije za domišljanje, ustvarjanje in dojemanje priložnosti za močnejša, bolj povezana, odporna in uspešna podeželska območja.

V publikaciji sta predstavljeni tudi primera dobre prakse iz Slovenije - Darja Šolar, ki je podporo za razvoj podeželja uporabila za razširitev in diverzifikacijo ponudbe izdelkov in storitve, ki jih ponuja čebelarsko gospodarstvo njene družine, in Katja Temnik, ki je zahvaljujoč podpori za razvoj podeželja ustvarila nov poslovni model, ki združuje okoljsko in družbeno odgovornost.

Do publikacije v angleškem jeziku lahko dostopate tukaj.

Vir: Zveza za podeželje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71230

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino