Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Oct. 2020

Celjski mladinski center izpeljal spletni Kulturni večer EUYOU

V Celjskem mladinskem centru so izvedli že drugi dogodek v okviru projekta EUYOU, in sicer kulturni večer. Dogodek je bil zaradi zaostrovanja ukrepov, vezanih na preprečevanje širjenja koronavirusa, izveden preko spletne aplikacije ZOOM. Udeleženci kulturnega večera EUYOU so kljub temu v sproščeni debati spoznali različne države ter njihove kulture. Pri tem so se dotaknili različnih tematik kot so izkušnje iz tujine, predsodki do drugih držav in kultur ter različni administrativni zapleti, ki so jih doživeli pri planiranju ter izvedbi mobilnosti.

Največ udeležencev je imelo izkušnje z opravljanjem prostovoljnega dela v tujini. Debata pa je tekla tudi o možnostih zaposlitve v tujini in kakšen je proces pridobivanja vize in dovoljenja za delo v tujini oz. v državah članicah EU. Pripovedovali so tudi o svojih anekdotah in prigodah, ki so jih imeli na potovanjih, o kulturnih razlikah, kulinariki in načinu življenja v tujini.

V okviru projekta EUYOU bo Celjski mladinski center izpeljal še dva dogodka, in sicer predavanje Demokracija v Sloveniji in Strukturiran dialog, katerega namen je spoznavanje organiziranosti in delovanja slovenskega (lokalnega) političnega sistema in možnosti vključevanja. Oba dogodka se bosta predvidoma izvedla v mesecu novembru 2020.

Projekt EUYOU izvajajo Mreža MaMa, IPM Inštitut in M Komunikacije. Pri projektu sodeluje tudi 10 mladinskih centrov, ki izvajajo kulturne in izobraževane dogodke.

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78607

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino