Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2020

Celjski mladinski center izvedel zadnjo aktivnost v okviru projekta EUYOU

V Celjskem mladinskem centru so izpeljali zadnji, četrti dogodek v okviru projekta EUYOU.

 

Zadnji dogodek projekta EUYOU – Strukturirani dialog, je bil tako kot vsi pretekli dogodki projekta EUYOU zaradi trenutne situacije povezane z novim virusom, izpeljan virtualno. Na podlagi debate preteklega dogodka EUYOU - Demokracija v Sloveniji in EU, kjer so  razpravljali o konkretnih izzivih in ovirah vključevanja mobilnih EU državljanov v lokalne demokratične skupnosti, so tokrat z lokalnimi odločevalci debatirali o trenutni situaciji na področju mladih v mestnih občinah,  ter o problemih in rešitvah, ki jih vidijo, da bi se mladi bolj aktivno vključevali v lokalno skupnost. Na dogodku so tako slišali mnenja lokalnih odločevalcev, svetnikov Celjske mestne občine, Mirana Gracerja, Matijo Kovača, Damirja Ivančiča ter Branka Verdeva. V nadaljevanju dogodka so se udeleženci in odločevalci razdelili v skupine ter debatirali o željah in pobudah za spremembe na področju mladih. Udeleženci so podali kar nekaj predlogov s katerimi bi lahko lokalna skupnost izboljšala situacijo mladih in se medgeneracijsko povezovala. Dogodek so zaključili s poročanjem dela v skupinah ter s krajšo razpravo.

Projekt EUYOU izvajajo Mreža MaMa, IPM Inštitut in M Komunikacije. Pri projektu sodeluje tudi 10 mladinskih centrov, ki izvajajo kulturne in izobraževane dogodke. Med njimi je tudi Celjski mladinski center.

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

Vir: Celjski mladinski center 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60879

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino