Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Sep. 2020

Center mladih Koper prepihal prostore z novim začetkom sezone

Po poletnih počitnicah in koronski pavzi je s 1. septembrom tudi Center mladih Koper (CMK) odprl svoja vrata. Kljub prilagojenemu in skrajšanem urniku, je za dijake in ostalo mladino poskrbljeno z aktivnostmi in slastnimi prigrizki. Po ustaljeni praksi, a z dodatkom maske.

Ponovno pa se pričenjajo odvijati tudi prireditve, ki bodo, kot vse sorodne potekale v omejenem številu v skladu z določili pristojnih.

  • 25. septembra 2020 se bo zgodil prvi koncert po ‘velikem premoru’, ki bo hkrati obeležil tudi 5. obletnico Centra mladih Koper in začel cikel koncertov za mladino. Iz odra bodo prah razpihali lokalni mladeniči, ki slišijo na ime Free The Mouse. Več.
  • 2. oktobra 2020 se vračajo Obalne rime. Prijave na branje svoje ali tuje poezije se zbirajo na Facebook dogodku. Več
  • 9. oktober 2020 v sklopu prvega koncertnega cikla Kulturiti dvoru, bodo na že čist oder stopili ajdovski Mart. Več.

V Centru mladih Koper so pripravili načrt za prihajajočo obdobje do sredine decembra 2020, v kolikor bo ta seveda izvedljiv. Vsak drugi petek načrtujejo koncert, enkrat na mesec Obalne rime in enkrat na mesec Jam session. Pričakuje pa se lahko tudi potopisno predavanje.

Zainteresirane mlade naprošajo, da spremljajo njihovo Facebook stran, kjer bodo o dogajanjih lahko sproti obveščeni.

Zadnja novost v CMK pa je tudi ta, da se bo kmalu odprl novi, četrtni mladinski center na Markovcu. Mladinski delavci s prostovoljci in umetniki že dva meseca s polno paro slikajo, pleskajo in prazne zidove spreminjajo v konceptualne umetnine, ki prostorom že dajejo dušo in identiteto.

CMK vabi, da z njimi stopite v novo sezono dogodkov - dokler še lahko.

Vir in foto: Center mladih Koper

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70760

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino