Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2021

CPM-jevci in CPM-jevke so se spet izobraževali

Društvo Center za pomoč mladim enkrat letno pripravi interno aktualno izobraževanje za svoje prostovoljce, ki praviloma poteka po rednem letnem občnem zboru Društva. Tudi letos je bilo tako. Vendar prvič preko spleta.

Izobraževalni del srečanja je bil namenjen predvsem spoznavanju, povezovanju in druženju med udeleženci. Dotaknili so se tudi trenutne življenjske situacije – kakšne izzive in priložnosti nam to obdobje prinaša tako v osebnem življenju kot tudi z vidika udejstvovanja na CPM-ju. Izobraževanje je potekalo v sproščenem in neformalnem vzdušju in je bilo namenjeno tudi aktualnim tematikam in željam udeležencem, ki so vzniknile med srečanjem.

Letošnje on-line izobraževanje so vzeli kot izziv in učno priložnost, da spoznajo in se spoprijateljijo s kakšnim novim spletnim orodjem in načinom dela. Podelili so tudi izkušnje – dobre prakse in/ali frustracije dela preko spleta, ki jih lahko uporabite tudi v kakšni drugi priložnosti.

Izobraževanje je letos izvedla njihova nekdanja prostovoljka in na predlog Društva CPM v letu 2016 tudi Naj prostovoljka leta, Tanja Veber, socialna pedagoginja, trenerka v neformalnem izobraževanju, po srcu pa predvsem mladinska delavka, ki ima večletne izkušnje na področju vodenja različnih skupin in individualnega dela, dela s prostovoljci pa tudi z migranti, dolgotrajno brezposelnimi, LGBT+ populacijo in drugimi ranljivimi skupinami.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22714

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino