Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 May 2022

Cuker na cuker – Palača Cukrarna

v soboto, 23. aprila so Mladi zmaji v sodelovanju z Zavodom TiPovej organizirali posvet na temo Palače Cukrarna oz kako oplemenititi PROSTOR, VSEBINE in SKUPNOST osrednjega mladinskega centra v Ljubljani. Ključno vlogo so imeli mladi, njihove želje, interesi, potrebe in ideje. Obeležujemo namreč evropsko leto mladih, v okviru katerega z veseljem oznanjajo snovanje in gradnjo osrednjega mladinskega centra v Palači Cukrarna.

Že leta 2016 se je v okviru javne razprave o Strategiji za mlade 2016-2025 rodila zamisel o oblikovanju osrednjega mladinskega centra znotraj Mreže mladinskih centrov Ljubljana. Mestna občina Ljubljana je sprejela odločitev, da bo ta prostor v Palači Cukrarna, ki je stanovanjski del nekdanje tovarne sladkorja. Objekt obsega približno 2.000 m2 površine, razporejene v 4 etaže. Prenova stavbe se bo začela leta 2022 in končala konec leta 2023.

Posvet je bil sicer del celodnevnega dogodka Cuker na cuker – Palača Cukrarna, v okviru katerega so si obiskovalci lahko ogledali še mobilni mladinski center Ljuba in Drago, poslušali Madam Tu So, se srečali z arhitektom osrednjega MC-ja, se prezkusili v skate parku z LIP Ramps ter sodelovali na delavnici, ki jo je vodil Kud Ljud. Odlično pogostitev so pripravili v Cukrarna.baru, zahvaljujejo pa se tudi Cukrarna.art za prostor, kjer so posvet izvedli.

Še vedno zbirajo ideje in mnenja. TUKAJ lahko oddate tudi vaše predloge (in pogledate dosedanje) za oplemenitenje osrednjega mladinskega centra

Delijo pa še video iz dogodka, ki je povzel celotno vzdušje in fino dogajanje.

Vir: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47799

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino