Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jun. 2022

DELAVNICE KREATIVNEGA PISANJA S SCENARISTKO IZO STREHAR

Lepo vabljeni na delavnice kreativnega pisanja, film in pogovor z Izo Strehar, mlado scenaristko, prejemnico številnih nagrad, ki bodo potekale 11. 6. 2022 ob 15.00–18.00 v Mladinskem centru Krško.

O Izi Strehar
Iza Strehar, rojena leta 1992, je scenaristka, dramatičarka in književnica. Za scenarij celovečernega filma Prasica, slabšalni izraz za žensko je bila nagrajena z vesno na letošnjem Festivalu slovenskega filma (FSF), film pa je bil tam razglašen tudi za najboljši film po oceni žirije in najljubši film občinstva. Večkrat nagrajena so tudi njena dramska dela, že od študentskih let dalje. Diplomirala je iz dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), nato pa tam magistrirala iz scenaristike. Njena prva drama, diplomsko besedilo Hlod na avtocesti, je dobila posebno omembo na natečaju za nagrado Slavka Gruma in tudi bralno uprizoritev v SNG-ju Drama Ljubljana. V času študija je za svoje scenarije prejela štiri Grossmannove nagrade, ki jih podeljujejo za najboljši študentski izvirni scenarij, za svoje magistrsko delo Rožnato življenje pa je dobila Prešernovo nagrado AGRFT-ja. Napisala je več dramskih besedil, za komedijo Vsak glas šteje, uprizorjeno v SLG-ju Celje, je leta 2018 prejela žlahtno komedijantsko pero. "Duhovita politična satira, kakršnih pri nas ni v izobilju, se dotakne provincialne plemenske povezanosti, kjer se vsi poznamo in je vse mogoče," so med drugim zapisali v utemeljitvi nagrade. Za besedilo Izkoristi in zavrzi me, ki so ga uprizorili v Mestnem gledališču ljubljanskem, pa je bila nominirana za nagrado Slavka Gruma na 50. Tednu slovenske drame. Je tudi soavtorica dramskega omnibusa Tišina med nami, ki so ga letos krstno uprizorili v MGL-ju.

Prijave na: anja.krusnik-cirnski@mc-krsko.si do srede, 4. 6. 2022.

 

UDELEŽENCI DELAVNICE KREATIVNEGA PISANJA IMAJO ZASTONJ VSTOP NA PROJEKCIJO FILMA IN POGOVOR Z IZO STREHAR.

PRIJAVE NA DELAVNICO SO OMEJENE.

 Vir: MC Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20366

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino