Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2022

Delavnice na temo komunikacije in reševanja konfliktov

V aprilu in maju so se izvajalci delavnic iz Društva Center za pomoč mladim družili z dijaki Šolskega centra Postojna in Gimnazije Ilirska Bistrica. Tema njihovega druženja je bila komunikacija in reševanje konfliktov.

Prve misli mladih ob tej temi so: verbalna komunikacija, reševanje konfliktov, iskanje rešitve, telefon, neverbalna komunikacija, zunanja in notranja komunikacija, družina, iskrenost, različni pogledi.

Skupaj z dijaki so tako raziskovali, kaj je pomembno v sporazumevanju, s kakšnimi vedenji se povezujemo in katera vedenja so tista, ki ogrožajo odnose. Pogledali so si tudi različne strategije reševanja konfliktov ter ozavestili, katera strategija jim je bližja. 

Mladi so jim povedali, da se premalokrat pogovarjajo o teh stvareh in da jim je všeč, da so imeli priložnost podeliti svoje mnenje v manjših skupinah. Všeč jim je bil tudi občutek, da lahko svobodno delijo svoje mnenje, brez da bi jih kdo obsojal.

CPMjevci so tudi vedno veseli dela bližje morju, toliko bolj pa dela s tako kul mladimi! 

Vir: CPM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62643

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino