Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jan. 2022

Delavnice poklicne orientacije v MC Brežice

V Mladinskem centru Brežice so začeli z izvajanjem delavnic na temo poklicne orientacije. Led so prebili na OŠ Bizeljsko. Z različnimi igrami in predstavitvami poklicev so mladim približali pojem kompetence ter jim predstavili izobraževalne poti in poklice različnih smeri.

Najprej so spoznali različne poklice z igro activity poklicev, kasneje so poklicem dodeljavali šolske predmete in se pogovarjali o tem kaj so kompetence, katere imamo ter kako se razvijajo. V nadaljevanju so se jim preko Zoom-a pridružili gostje iz prakse, ki so predstavili svoje študije in poklice, med drugimi poklic strojnika, elektrotehnika, psihoterapevta, farmacevta, ekonomista, učitelja, zdravnika in medicinske sestre.

 Vir: MC Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70227

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino