Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Apr. 2021

Delavnice povezovanja in timskega dela

V začetku marca in aprila so se na društvu Center za pomoč mladim zopet srečevali z mladimi na delavnicah, ki so jih izvedli preko spletne platforme Zoom. Tema delavnic je bila povezovanje in timsko delo, saj se posledice epidemije odražajo tudi v medsebojnih odnosih med mladimi in v vse večji individualizaciji.

Preko pogovora z mladimi so izvedeli, da zaradi trenutne epidemiološke situacije, ko delo poteka od doma, nimajo tesnejših stikov s svojimi sošolci_kami. Pravijo, da si želijo, da bi se v razredu bolj povezali, se med sabo spodbujali in se predvsem več pogovarjali.

Kljub temu da so delavnice potekale preko spleta, so si ustvarili sproščeno vzdušje in odprt prostor za deljenje mnenj. Mladi so tako večkrat izpostavili, da so veseli, da imajo priložnost odkrito govoriti o svojih občutkih in da slišijo še mnenje svojih sošolcev_lk. Povedali so, da odkar pouk poteka na daljavo, le redkokdaj dobijo priložnost prosto govoriti o svojih doživljanjih in da zelo redko vidijo svoje sošolce_ke, saj je praksa, da večino časa preživijo za ugasnjenimi kamerami.

Skupaj so tudi raziskali temelje in pomen skupinskega dela ter pomembno vlogo vsakega posameznika_ce v skupini. Bili so precej aktivni in ustvarjalni, saj so poskušali razmišljati »izven okvirjev« in najti čim več rešitev, ki bi pripomogle k boljši klimi v razredu in večji povezanosti.

Po koncu delavnic so mladi poudarili, da bi potrebovali več takšnih dejavnosti, saj pripomorejo k boljšemu razumevanju trenutne situacije, njihovih občutkov in k večjemu razumevanju in povezanosti v razredu. Verjamejo, da bodo okrepljeni z novimi idejami, utrdili vezi v razredu in se skupno podali novim izzivom naproti.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66019

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino