Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Apr. 2020

Digitalizacija učenja s platformo Ljubljana mesto učenja

Mesta učenja so iniciativa, ki mladim omogoča, da na enostaven način brskajo po različnih učnih priložnostih v svojem mestu. Temeljijo na spletni platformi "Cities of learning by Badgecraft", ki združuje zemljevide učnih priložnosti vseh sodelujočih mest in regij učenja. Med partnerskimi mesti najdete tudi "Ljubljana City of Learning", novicam pa lahko sledite tudi preko Facebook profila Ljubljana mesto učenjaZavod TiPovej! je s prenosom infrastrukture v Ljubljano mladim omogočil, da:

  • brskajo po zemljevidu Ljubljane, kjer so mapirani posamezni ponudniki izobraževanj in njihove (digitalne) učne priložnosti,
  • sledijo že oblikovanim učnim seznamom predvajanj ali pa oblikujejo svoje ter
  • so za svoje dosežke nagrajeni z digitalnimi značkami. 

Velika prednost platforme je, da v danih razmerah mladim omogoča raziskovanje in udejstvovanje v digitalnih učnih izkušnjah, s katerimi mladinske organizacije proaktivno nadomeščamo izpad priložnosti za učenje in aktivnosti za mlade. 

Kako postaneš ponudnik učnih priložnosti?

S platformo Ljubljana mesto učenja pripravljate digitalne učne priložnosti za mlade. Če vas zanima, kako lahko svoje aktivnosti prenesete v digitalni svet…se naučite tukaj. Za začetek lahko mladim ponudite zgolj posamezne učne priložnosti, lahko jih zdužite in sestavite učne sezname predvajanja.

  • Obiščeš spletno platformo in se prijaviš.
  • Obiščeš svojo nadzorno ploščo.
  • Vneseš novo učno priložnost (opis, trajanje, lokacija, slika, digitalni material, povezave, videi) program avtomatično generira učno značko.
  • Objaviš.

Če potrebujete več informacij ali pomoč pri odkrivanju priložnosti e-učenja pišite na info@tipovej.org ali zgolj sledite povezavi in v praksi preizkusite funkcije platforme ter podrobneje spoznajte mesta učenja.

Na spletni platformi pa najdete že kar nekaj priložnosti, poglejte si jih tukaj.

Kako postaneš uporabnik Mest učenja?

Klikni sem in vstopi v digitalno mesto, ko najdeš aktivnost, ki te zanima se le pridružiš in si notri.

Vir in foto: TiPovej! Zavod za ustvarjalno družbo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89621

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino