Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Dec. 2020

Digitalna oratorijska jesen

Ker Oratorij Slovenija letošnjo jesen ni mogel izvajati dogodkov v živo, je svoje projekte poskušal digitalizirati. Tako je 17. novembra potekal spletni posvet oratorijskih voditeljev, ki se ga je udeležilo okrog 100 mladinskih voditeljev, 12. decembra pa prvi spletni animatorij, ki ga je doživelo nekaj čez 200 mladih prostovoljcev.

Glavna tema posveta voditeljev je bila nekako očitna: kaj in kako delati z animatorskimi skupinami v času korone in ukrepov. V prvem delu je svoje ideje in predloge predstavil dolgoletni oratorijski voditelj Timi Čižek. V drugem pa so si udeleženci po skupinah izmenjali svoje ideje, predloge, zamisli in dobre prakse.

Ideja animatorija ali oratorijskega dne za animatorje ni nova. Na njem animatorji, ki navadno oratorij sicer izvajajo za otroke, doživijo oratorijski program, pripravljen prav zanje. Bilo pa je prvič, da je bil program, namenjen izvajanju v živo, v največji možni meri preslikan v digitalni svet.

Na animatorji so mladi spoznavali Carla Acutisa, ki bo tudi glavni lik Oratorija 2021. Udeleženci so se prek Kahoota preizkušali v svojem znanju, si ogledali vnaprej posneto dramsko igro, imeli pogovorne skupine, igrali veliko igro in tekmovali v snemanju kratkih zabavnih videov. Za povrh pa so med odmorom lahko pekli sladke penice, ki so jih že vnaprej prejeli po pošti.

V ozadju teh dveh dogodkov pa ne seveda ne počivajo ostale oratorijske ekipe. V teku sta natečaj za oratorijsko himno in avdicija za vloge v uradni oratorijski filmski zgodbi o Carlu Acutisu. Najbolj pa je v tem času dejavna ekipa za pripravo oratorijskega priročnika 2021, ki počasi zaključuje s pisanjem vsebin.

Vir: Oratorij Slovenija

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37975

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino