Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Dec. 2020

Digitalni karierni labirint

Na Zavodu Nefiks so junija izvedli prve delavnice znotraj projekta Karierni labirint , ki je bil prvotno zamišljen v fizični obliki.

Karierni labirint je igra, v kateri mladi razmišljajo o svoji karierni poti, na podlagi odločitev pa najdejo svojo pot iz labirinta. Namen Kariernega labirinta je mlade opolnomočiti na njihovi karierni poti tako, da bodo seznanjeni s ključnimi informacijami, ki jih potrebujejo za oblikovanje svoje karierne poti. Hkrati pa mladi spoznavajo sebe, svoje kompetence, lastnosti, želje in veščine.

Zaradi trenutne epidimiološke situacije pa so karierni labirint preselili na splet. Namen je enak, razlika pa je, da tokrat mlade popeljejo skozi življenje izbranega avatarja, za katerega odločitve izbirajo oni. Cilj je, da ga pripeljejo do prve zaposlitve.

Prednost izvajanja delavnice na daljavo je ta, da lahko vsak individualno odigra igro ter s tem svojega avatarja pripelje do cilja po čisto svoji poti. Slabosti izvajanja preko spleta pa so manjša interakcija z udeleženci ter manj osebnega stika med samo delavnico. Prav tako nekateri učenci nimajo ustrezne opreme za izvedbo delavnice na daljavo, kar je velika omejitev, saj želijo v delavnico vključiti vse zainteresirane dijake in dijakinje.

Karierni labirint je bil v digitalni obliki že izveden na Biotehniškem izobraževalnem centeru Ljubljana, Živilski šoli, na šolskem centru Celje ter na Ekonomski šoli v Murski Soboti. Vse skupaj so izvedli 7 delavnic digitalnega Kariernega labirinta.

Mladi so po zaključku labirinta povedali, kaj jim je bilo najbolj všeč: »Všeč mi je sodelovanje na delavnici prek zooma, kjer so bile uporabljene možnosti razdelitev v manjše skupine.« in »Všeč mi je interaktivnost delavnice, da ni kot neko predavanje, prav tako je igra interaktivna in zanimiva

Na splošno se so bili udeleženci zadovoljni z izvajanji  ter menijo, da so izvedeli nekaj novih informacij, ki jim bodo pomagale pri njihovi karierni poti.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30007

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino