Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2021

Digitalni Kulturni 2021

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) je tudi letos pripravil že 23. tradicionalne kulturne dneve – Kulturni2021. Festival pa se je letos prvič odvijal v digitalni obliki. Kulturne dneve so otvorili v barvah kulture in umetnosti.

Predstavili so 23. pesniško zbirko z naslovom »20 – 22°«, v kateri je svojo poezijo prestavilo kar 16 mladih avtorjev in avtoric. Na virtualni razstavi »Razstava Kulturni2021« pa so predstavili digitalne umetnine treh mladih, lokalnih umetnic. Tako si lahko pogledate zbirko »Obrazi« avtorice Vite Kovše, kjer ženski portreti predstavljajo raznolike podobe, obogatene z elementi iz narave ter mešanje različnih virtualnih slikarskih in risalnih tehnik. Nuša Hohnec v svojih delih pod imenom »Forest of Oddity« prestavlja prostor, kamor se lahko umaknemo pred realnostjo in kjer je vsaka drugačnost več kot dobrodošla. 

Sara Sešlar Nareks pa za svojo zbirko »s. sn.« pravi, da predstavlja stvari, za katere je v preteklem letu najbolj hvaležna. Pripravili pa so tudi večer smeha – »Online comedy game show«, ki se je odvijal v živo na njihovi Facebook strani, ki so ga obiskovalci in obiskovalke lahko spremljali kar iz domačega naslonjača. Za nasmeške in smeh do solz so poskrbeli znani slovenski komiki Perica Jerković, Sašo Stare, Admir Baltić in David Gorinšek. Ti so občinstvo  zabavali z debato o različnih tematikah in unikatnimi, komičnimi igrami.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80511

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino