Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Sep. 2020

Divje poletje v Dravinjski dolini

Letošnje poletje je bilo v Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) zelo pestro. Vsak vikend je bil popestren s koncerti, Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) pa je poskrbel za tematske večere.

V poletnih mesecih so tako v MC Patriot gostili edenega in edinega - Adija Smolarja, mlado perspektivno glasbeno skupino Magic Pondkoncert tria OjgeN in zasedbo Milizza. V KŠDD pa so pripravljali vse od turnirja v odbojki na mivki, do tematskih večerov – La Fijesta, ki je bil obarvan v stilu mehiškega ambienta in pa  večer – 80's najt, v katerem so poskrbeli za odličen 80's ambient in glasbo, ki sta jo na vinilkah nostalgično vrtela DJ-a.

Za zaključek poletja pa je MCDD pripravil tudi degustacijski večer – mini salon piva, kjer so se predstavili lokalni pivovarji. Za vzdušje večera je poskrbela glasbena zasedba Funk Fact z gostjo Saro Lamprečnik. Zavod Vozim pa je v sklopu akcije Heroji furajo v pižamah poskrbel za varno pot domov. Tokrat sta obiskovalce in obiskovalke dogodka domov vozila tudi vrhunski, slovenski boksar Dejan Zavec in Kensuke Tsuchiya, predsednik Toyote Adria.

Mladi so se prostovoljno kot animatorji in animatorke vključili v Poletno šolo kreativnosti, ki jo med poletnimi počitnicami za otroke izvaja MCDD. Pripravili so tri tedne polne ustvarjanja, učenja in športnih aktivnosti. 

V mesecu avgustu je v MCDD potekalo še usposabljanje za projektnega managerja oziroma managerko družbenih sprememb in sicer v sklopu projekta Katalizatorji družbenih sprememb, katerega poslovodeči partner je Sindikat Mladi+. Mladi so se naučili, kako identificirati družbene izzive in glede na te razviti projektne ideje. Projektne aktivnosti financirata Republika Slovenija in Evropski socialni sklad. 

Skratka, dolgčas mladim v Slovenskih Konjicah to poletje zagotovo ni bilo.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98730

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino