Zabava in prosti čas

Dnevni center Skupaj v skupnosti praznuje 4. rojstni dan

2. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Dnevni center Skupaj v skupnosti praznuje 4. rojstni dan. V centru otrokom nudijo učno pomoč, podporo pri reševanju težav ter prijeten prostor za preživljanje prostega čas z vrstniki ali sodelavci centra. Poleg rednih tedenskih organiziranih aktivnostih izvajajo delavnice tudi v času šolskih počitnic.

Namen dnevnega centra je omogočiti otrokom in mladostnikom kakovostno preživljanje prostega časa v lokalnem okolju v družbi s sovrstnikom s cilji širjenja socialne mreže uporabnikov, vključevanja v lokalno okolje in učenja potrebnih veščin za kasnejše odraslo obdobje.

Ker je letos posebno leto in jo je zagodel koronavirus, žal niso mogli izvesti praznovanja v živo, vendar niso počivali; posneli so kratek film, s katerim so se zahvalili vsem, ki skupaj z njimi sooblikujo njihovo zgodbo. “Štiri leta so minila, odkar je naš dnevni center odprl vrata za naše otroke in mlade, njihove družine, prostovoljce in prostovoljke, študente in študentke in za vse ostale, ki nam zavijejo pomotoma ali pa enostavno vedo, da so dobrodošli,” so zapisali ob obletnici. Kratek film je na voljo tukaj.

Dnevni center se nahaja na Kunaverjevi 2 v Ljubljani. Obiščeš jih lahko vsak dan od ponedeljka do petka med 11.00 in 17.00. 

Vir in foto: Zavod MISSS