Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2021

Do konca februarja v izplačilo tudi solidarnostni dodatek študentom, ki se izobražujejo v tujini

Osmi protikoronski paket prinaša izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov tistim visokošolskim študentkam in študentom, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in se v študijskem letu 2020/2021 izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih po ustreznem tujem študijskem programu.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v skladu z Zakonom o dodatnih ukrepih za omilitev posledic Covid-19 v predpisanem roku, do 15. februarja 2021, prejelo 1.914 vlog za izplačilo omenjenega solidarnostnega dodatka študentom, ki se izobražujejo v tujini. Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport se pregleduje ustreznost dokazil o izobraževanju v tujini. V prvem paketu pregledanih vlog bo dodatek nakazan do 28. februarja 903 študentkam in študentom v skupnem znesku 135.450,00 EUR. O nakazilu bodo obveščeni po elektronski pošti. Nakazovanje dodatka za ostale vloge bo sledilo v marcu. Tisti, ki bodo morebiti morali vlogo še dopolniti, pa bodo k temu pozvani predvidoma v prihodnjem tednu.

Izplačan je tudi že solidarnostni dodatek v višini 150 evrov študentkam in študentom, ki jim ga je prinesel sedmi protikoronski paket. Študentke in študenti s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se v tem študijskem letu izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih, ki se izvajajo v Republiki Sloveniji, so lahko vlogo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka oddali preko eUprave do 30. januarja 2021. Skupaj je prispelo 59.224 vlog. V izplačilo je šlo 57.728 dodatkov v skupnem znesku 8.659.200 EUR.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25338

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino