Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2020

Dobrodelni projekt: Misija človek (gre na pot!)

Zakorakali smo v mesec december, ki poleg lučk, okraskov, stojnic in mestnega vrveža, slovi po srčnih dejanjih. Solidarnost in dobrodelnost dobita še večji zagon. Je mesec obdarovanj, kar nas dodatno opomni na ljudi, ki tega niso deležni. Tudi letos so zato v Mladinskem centru Celje prejšnji teden začeli z dobrodelnim projektom: Misija človek.

Zbirajo potrošni material za varne hiše, materinske domove in krizne centre po vsej Sloveniji. Ogromno ljudi, ki je še nekako shajalo iz leta v leto, je letos ostalo brez upanja. Upanja v boljši danes, oz. jutri. V Dobrodelnem projektu: Misija človek, ki ga letos podpirata tako Celjski mladinski center, kot tudi Gimnazija Celje – Center ter letos prvič Evropska unija, preko Evropske solidarnostne enote, si želijo to upanje ljudem vrniti.

Letošnja misija je malo drugačna. Selijo se v avtomobilu v 6 občin (Laško, Šentjur, Štore, Vojnik, Žalec in Celje), kjer bodo ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev koronavirusa zbirali potrošni material za varne hiše, materinske domove in krizne centre.

Potrebščine, ki bi jih želeli darovati pa lahko prinesete tudi na eno od zbirnih mest, v Celjski  Mladinski Center, na Gimnazijo Celje – Center in v Polonine skrivnosti.

Vaše darovane potrebščine lahko na zbirnih mestih oddate varno, pozivajo pa vas, da se držite ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Na zbirnih mestih se vedite odgovorno, nosite masko, vzdržujte medsebojno razdaljo in si razkužite roke.

Akcija bo potekla vse do 18. decembra!

Več o akciji preberite tukaj.

Vir: Mladinski center Celje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56599

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino