Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Mar. 2021

Društvo Center za pomoč mladim z mladimi o vrnitvi v šolske klopi

Konec februarja, tik pred vračanjem učencev prvih treh razredov nazaj v šolske klopi, so v Društvu Center za pomoč mladim, z mladimi izvajali delavnice na temo izzivov in stisk, ki jih je k nam prinesla epidemija. Mladi so o svojem trenutnem počutju povedali, da so predvsem naveličani tega, da je vsak dan enak prejšnjemu, pogrešajo druženja in svobodo, postali so pasivni in apatični, težko razmišljajo o prihodnosti in si ne postavljajo ciljev.

Ena od osrednjih tem  pogovora so bila tudi njihova pričakovanja ob vrnitvi v šolo. Odgovori so bili različni. Medtem, ko se nekateri vrnitve v šolo veselijo, so se ostali že navadili na nov ritem, zato bi jim ponovna vrnitev v šolo predstavljala stres (in zgodnje vstajanje), spet tretji pa že pesimistično napovedujejo novo zaprtje.

Ker pa je redko kdaj kakšna stvar samo črno-bela, se v vsakem veselem pričakovanju skriva nekaj skrbi. Tako se na primer dijaki ob vrnitvi v šolo veselijo ponovnega srečanja s profesorji in lažjega osvajanja znanja, jih pa skrbijo zahteve profesorjev, pregledovanje zvezkov, veliko preverjanj znanj in ustnih spraševanj ter hitro pridobivanje ocen.

Poleg srečanja s profesorji se seveda mladi najbolj veselijo srečanja s svojimi sošolci in prijatelji. Porajajo se jim vprašanja o tem, kako bodo nazaj vzpostavili odnose s sošolci, saj se jim zdi, da so se njihove socialne veščine poslabšale in jim bo ob vrnitvi sprva nerodno.

Pri Društvu Center za pomoč želijo, da bo vrnitev v šolske klopi čim lažja in čim manj naporna. Če pa se vam kje zatakne in vas stiska stisne, pa jih lahko pokličeš na 031 323 573.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13173

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino