Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Oct. 2018

Državna priznanja v mladinskem sektorju

Urad RS za mladino podeljuje državno priznanje v mladinskem sektorju za leto 2018, ki je najvišje priznanje za dosežke na področju mladinskega dela. Cilj podeljevanja priznanj je povečati prepoznavanje pomena mladinske politike, mladinskega dela in vloge organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju.

Na pomen dela mladinskih organizacij in organizacij za mlade je opozoril tudi lanskoletni prejemnik državnega priznanja za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju, Janez Plevnik, mladinski mentor, vodja in organizator, ki je mladinskemu delu posvetil vso svojo življenjsko pot: »Pred 25 leti smo začeli z iskrenim prepričanjem, da je mladinski sektor oziroma delo z mladimi tretji steber socializacije mladine. Prvi je družina, drugi šola, tretji pa naj bi bile mladinske organizacije ali vrstniške skupnosti… V mladinski organizaciji se lahko mladi izkažejo, se odprejo, postanejo bolj samostojni in dobijo občutek za to, da so zmožni.«

Predlogi za podelitev letošnjih državnih priznanj se zbirajo do 18. oktobra. Tudi ti imaš možnost, da predlagaš organizacijo ali posameznika, ki bi si po tvojem mnenju zaslužil priznanje za izjemne dosežke na področju mladinskega dela.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24330

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino