Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Dec. 2018

Eko Re-use camp

Poznaš občutek, ko se zazreš v omaro, ki si jo sam sestavil?

 Ali se prvič usedeš na stol, ki si ga malo prej dokončal skupaj s prijatelji?

 Priložnost, da zasnuješ in izdelaš svoj izdelek od ideje do realizacije skupaj s Preoblikovalnico.

 

V prostorih Mladinske postaje Moste so na taboru v petih dneh iz ideje in koncepta z ročnim delom, razmišljanjem in pogovori, prišli do prototipa. Prototip bo lahko podlaga za nadaljnji razvoj v produkt, nedvomno pa v razvoj teoretičnega in praktičnega znanja študentk Fakultete za dizajn.  Zimski tabor ponuja priložnost za aplikativno oblikovanje z iteracijo, viharjenje (ang. brainstorming) o konceptih in principih trajnostnega oblikovanja, vpogled v prototip oz. izdelek skozi teorijo in prakso ter osnovno rokovanje z ročnim in drugim mizarskim orodjem s pomočjo mentorja.

 

Študentke so izdelale svoje prototipe predvsem iz lesa oz. odpadnih palet in kosovnega odpada (v njihovi delavnici je tega na pretek). Po želji pa so se lotili tudi drugih odpadnih materialov (npr. staro kolo, tekstil, filc). Razpon idej sega od najkompleksnejšega oblikovanja stola do enostavnejšega preoblikovanja stare komode. Izbira je bila njihova!

 

Rezultati so že na vidiku! V januarju 2019 bo organizirana tudi razstava izdelkov v prostorih Fakultete za dizajn!

Za več o nadaljevanju projekta jim sledite na FB & I - Preoblikovalnica ali na FB - Mladinska postaja Moste

 

Eko Re-use camp podpira: Eko sklad – slovenski okoljski javni sklad, Fakulteta za dizajn, Društvo konceptov, so.p. (Preoblikovalnica), Združenje SEZAM (Mladinska postaja Moste), Ministrstvo za javno upravo.
Vir: Združenje SEZAM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22100

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino