Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Sep. 2020

Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji 2020

Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji 2020 bo med 3. in 5. decembrom 2020 v Mariboru predstavilo okoli 30 mladih slamerjev in slamerk iz vse Evrope, ki si bodo s svojimi dovršenimi nastopi poskušali priboriti naziv evropskega prvaka ali prvakinje v slamu 2020.

Prvake, ki lahko sodelujejo na prvenstvu, so določila državna prvenstva posameznih držav v letih 2018 in 2019, saj je bilo predvideno prvenstvo v Milanu marca 2020 odpovedano zaradi izbruha pandemije. Zdaj imajo prvaki znova možnost, da pokažejo svojo poezijo širni Evropi, koroni navkljub!

Prvenstva se bodo udeležili tudi Slovenski predstavniki slamovske skupnosti, ki se bodo 24. oktobra na petem državnem prvenstvu v slamovski poeziji na Ptuju in pomerili za naziv državnega prvaka oz. prvakinje.

Evropsko prvenstvo v Mariboru, sestavljeno iz dveh polfinalnih in finalnega izbora, ki bodo potekali pred omejenim številom gostov in sodnikov v Lutkovnem gledališču Maribor, od koder se bo dogodek oddajal v živo na Youtube in Facebook kanalu Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) – in po celi Evropi.

Dogodke moderirata Juš Milčinski in Mojca Frim iz Bande ferdamane

Zainteresirane poslušalce slam poezije MKC Maribor vabi, da se pridružijo k prenosu v živo ter doživijo najboljše od najboljših v nastopanju s poezijo v Evropi!

Več.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43772

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino