Angažiraj se / Vključenost

Festival Več znanja za več turizma

11. 2. 2019 avtor: Turistična zveza Slovenije

V sredo, 30. januarja 2019, je potekal že 16. mednarodni festival Več znanja za več turizma, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije (TZS) skupaj z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Letos so dijaki ustvarjali na temo »Turistični spominek mojega kraja« in prišli do idej, ki bi z malo pomoči lahko tudi zaživele. Dijaki so se predstavili kot pravi profesionalci, njihovi nastopi so bili zaradi mladostne iskrivosti še toliko zanimivejši.

Živobarvne stojnice, ustvarjalne delavnice, nagradne igre, gledališke uprizoritve, pokušnje jedi in neskončna ustvarjalnost mladih, so navdušili številne obiskovalce, ki so se pomudili pri njih.

TZS je na festivalu podelila 10 zlatih, 21 srebrnih in 9 bronastih priznanj ter posebna priznanja za najboljše v posameznih kategorijah (naloga, spot, stojnica, mladinska komisija).

Prvo mesto je osvojila Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana z nalogo »Ljubljanski kruhek goljufiv’ga peka«, drugo mesto je pripadlo Srednji šoli Izola z nalogo »Casanova Isolana«, tretje mesto pa Ekonomski šoli Murska Sobota z nalogo »Dogodivščine male Tikvice«

Turistični spominki, ki so jih pripravili mladi pod okriljem festivala Več znanja za več turizma, bi lahko bili takojšnja uspešnica, če bi jih ponudili na trgu. V TZS upajo, da bodo društva, zavodi za turizem ali podjetja prepoznali njihov potencial in da bodo nekateri spominki vtkani v lokalno turistično ponudbo.