Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Mar. 2021

Forum: Ne zavrzi, ampak ponovno koristno uporabi

Centru eksperimentov Maribor so 4. marca soorganizirali ekološki Forum z naslovom Ne zavrzi, ampak ponovno koristno uporabi.

Številnim mladim srednješolcem in študentom višjih šol so predstavili zasnovo krožnega gospodarstva, pomen pametnih specializacij in podrobnejše razvojno tehnološke rešitve, kako plastične in druge odpadke ponovno uporabiti in kaki so najnovejši postopki reciklaže. Razložili so delo DROE-družb za ravnanje z odpadno embalažo, kako bi izgledal depozitni sistem zbiranja plastenk, kako poteka razgradnja odpadnega tekstila in kako izdelujemo bioplastiko in nadvse zanimiva predstavitev pametne steklenice iz Steklarne Hrastnik.

Mlade so povabili k sodelovanju v projektu Polikrožnost. V Centru eksperimentov so se po zelo dobrem odzivu mladih odločili, da jih bodo z veseljem obveščali o najnovejših tehnoloških dosežkih še naprej.

Več o tem lahko preberete tukaj

Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40111

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino