Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Apr. 2021

Galerija Media Nox gosti Festival oblikovanja Maribor

Srednja šola za oblikovanje Maribor, Društvo FOMB in Galerija Media Nox v sklopu 6. Festivala oblikovanja Maribor (FOMB) med 19. in 23. aprilom vabijo k ogledu izbranih del letošnjega natečaja, ki so jih pripravili (in prijavili) učenci_ke, dijaki_nje, študenti_ke oz. mladi do 27. leta starosti.

FOMB se prilagaja času in prostoru, išče svoj svet med svetovi, znova in ponovno, brez zadržkov in hkrati z njimi. Kombinacija preteklega in novega, eno z drugim in eno brez drugega, z masko ali brez, še vedno smo mi, z novimi idejami, z novim pristopom, z novo publiko in starimi znanci. 

Spuščamo se v svet, v svetove, takšne in drugačne, z vsakim novim letom, spoznavamo nove, hkrati vsiljive in nedojemljive, pa spet se spogledujemo s starimi, že poznanimi, v novi preobleki, z novimi maskami, skritimi za stekli in preprekami, ki silijo ven, na vse strani sveta, mojega in tvojega, podzemnega in nadzemeljskega, našega notranjega in čustvenega, pa spet tistega zunanjega, nam nedosegljivega. Z željo po malem, dovoljenem in svobodnem dotiku, z željo, da moj svet ni le moj, je tudi tvoj, je naš. In želim si ga deliti med vas. 

Galerija Media Nox bo v sklopu festivalskega dogajanja gostila celoten nabor izbranih del - od fotografije, animacije, plakata, stripa do modne kreacije, itd. Vse rubrike si lahko ogledate tukaj

Za več informacij in celoten program FOMB-a obiščite spletno stran.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73450

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino