Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Oct. 2018

Gledališče zatiranih

V svetu obstaja med mladimi vse bolj aktualno in prepoznano Gledališče zatiranih, ki je nastalo kot odgovor na družbena nasprotja in s katerim lahko dosegamo družbene in politične spremembe. Nastalo je v 50. In 60. letih prejšnjega stoletja, ustanovitelj Augusto Boal pa  je v gledališki metodi prepoznal uporabno sredstvo za spodbujanje kritičnega mišljenja in dialoga o zatiranih družbenih temah.

Gledališče omogoča participacijo tistim, ki običajno nimajo glasu in tako postanejo opazovalci kot tudi dejavni udeleženci predstave. S pomočjo gledaliških elementov kritično pogledajo na družbene neenakosti, diskriminacijo ali rasizem, jih ozavestijo ter morda skozi svobodo kritičnega mišljenja družbo celo spremenijo.  

V Ljubljani bo 8. novembra 2018, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, potekala prva Konferenca gledališča zatiranih, namenjena vsem mladim, ki vas zanima ustvarjanje predstav, delavnic in izobraževanj po metodi gledališča zatiranih.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

17094

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino