Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Dec. 2019

Gremo v naravo, ujet zabavo!

V jesenskem času nam narava  ponuja svojo pisanost in svojo neskončno lepoto. Zakaj se ne podamo vanjo in uživamo v barvah? Vsak barvni list lahko prinese zabavo, če premisliš, kako bi ga uporabil. Zato so letos skavti iz stega (krajevne skavtske enote) Logatec 1 izbrali geslo, ki govori, da ni zabava samo pred TV ekrani in računalniškimi zasloni. Že sama narava je lahko zabava.

V ta namen v potrditev slednjega, so logaški skavti izpeljali še enega Jakca, ki je dnevno-nočni skavtski orientacijski izziv s sedaj že kar 22-letno tradicijo. Namenjen je izvidnikom in vodnicam, popotnikom in popotnicam, ter odraslim skavtom. Udeleženci, stari od 12 let naprej, so se lahko preizkusili v svojih orientacijskih veščinah. Okoli 800 udeležencev in prostovoljcev je pripomoglo, da je Jakec 2019 potekal "mega fantastično". 

Po uvodnem nagovoru koordinatorke Lucije Tomazin, so se ekipe podale na pot po logaškem terenu. Najprej so štartale kategorije IV, JAKEC, JAKEC SOLO . Na koncu pa še najbolj zahtevni kategoriji PP in JAKEC 2. Udeležencem ni manjkalo delavnic, kjer so se lahko naučili izdelovati turški vozel, risat grb, mečevati z Malteškim viteškim redom, se uspeli prebiti iz sobe pobega in izvedeli več podrobnosti o opremi slovenske vojske.  Dogodek so zaključili s sveto mašo in z razglasitvami prvih treh mest.

Organizatorji Jakca se zahvaljujejo vsem prostovoljcem in  sponzorjem, še posebej občini Logatec, ki jim je omogočila izvedbo tako velikega projekta.

Vas zanima več o orientacijskem izzivu Jakec? Klikni sem in poglej. 

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94648

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino